Pa-Flex Kauçuk, Altı Sigma Metodolojisi ile Tüketici Memnuniyetini Yükseltiyor

Pa-Flex olarak markanın başarılarını daha üst seviyeye taşıyabilmek için benimsemiş oldukları ‘Altı Sigma’ metodolojisi ile kalite ve Ar-Ge çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Pa-Flex Kauçuk CEO’su Cafer Basık, “Altı Sigma, işletme başarısı için geçmişteki önemli yönetim düşüncelerini ve deneyimlerini harmanlayarak, mevcut problemleri çözmek ve Altı Sigma kalite seviyesinde yeni ürün ve süreçler tasarlamak için oluşturulmuş, süreç ve müşteri memnuniyeti odaklı bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım süreç performansını geliştirerek hata oranını minimum seviyede tutmaktadır. Biz de benimsemiş olduğumuz Altı Sigma metodolojisi ile tüketici memnuniyetinin artırılması, hataların azaltılması, iş verimliliğinin yükseltilmesini sağlayacak çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Pa-Flex markasının sektördeki konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce son 1 yılda ne gibi bir gelişim grafiği izlediniz?

Türkiye’de elastomerik kauçuk köpüğü ürünlerinin üretimini yapan sayılı firmalardan biri olmakla beraber %100 yerli sermaye ve yatırımlarımızla Türkiye’nin bir numaralı elastomerik kauçuk köpüğü üreticisi olma yolunda ilerlemekteyiz. Rekabetin ülke sınırlarını aşarak globalleşen markamız Pa-Flex Türkiye pazarıyla beraber diğer ülkelerin pazarlarında da rekabet göstermektedir. Güçlü marka duruşu, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşım, satış ve pazarlama stratejileri ve kalite gibi önemli konular üstünde durarak kendimizi geliştirmeye ve sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarımızı sürekli olarak gerçekleştirmekteyiz.

Her geçen yıl yukarı ivmeli satış oranlarımız sayesinde 2023 yılı başlangıcında faaliyete geçirmiş olduğumuz Sakarya/Hendek bölgemizdeki yeni fabrikamızla beraber üretim kapasitemizi 2 katına çıkarttık. Son 1 yılda  artan üretim kapasitemiz, kısa süreli terminlerimiz ve kaliteli ürünlerimiz ile özel sektör ve kamu projelerinde sıkça tercih edilen marka olduk. Bu sayede çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından tarafımıza takdim edilen belge ve sertifikaları bünyemize eklemenin haklı gururunu yaşamaktayız.

2023 yılının ilk yarısını geride bıraktık. Bu yıl başlayan ve devam etme kararı alınan projelerle birlikte satış rakamlarınız nasıl hareket ediyor?

Globalleşen Pa-Flex markalı ürünlerimizin sıkça tercih edildiği yurt içi/yurt dışı, özel sektör ve kamu projeleri ile birlikte her yıl yükseliş gösteren satış rakamlarımız bu yıl da aynı grafik ile devam etmektedir. Ürün geliştirmeye yönelik sürekli çalışmalarımız sayesinde dünyadaki bilinirliğimizi bu yıl daha da yüksek bir oranla artırarak, 2023 yılı yarısına kendi rekorlarımızı da arttırmış bulunmaktayız.

Yüksek ürün kalitemiz ve sektörün ihtiyacına yönelik üretmiş olduğumuz geniş ürün yelpazemiz ile projelerin tercihi olmaya devam etmekteyiz. Ürünlerimizin tercih edildiği özel sektör ve kamu projeleri sayesinde referans sayımızı her geçen gün arttırmaktayız.

Satış, pazarlama ve ihracat departmanlarımızın sektörel araştırmaları ve çalışmaları ile doğru zamanda doğru kişiler ile iletişime geçmekteyiz. Katılım sağladığımız ve sağlayacağımız yurt içi ve yurt dışı fuarlar, sektörel ticari heyetleri, alım heyetleri gibi organizasyonlar sayesinde ulaşmadığımız ülke ve pazarlara ulaşarak Pa-Flex’i tanıtma imkanı elde etmekteyiz. Sektörün arz-talep ve piyasa dengesini inceleyerek kendi bünyemizde yürüttüğümüz satış ve pazarlama stratejileri ile ürünlerimizin tüketiciler tarafından da ulaşılabilir olmasını sağlayan çalışmalar yürüterek satış rakamlarımızın artış göstermesini sağlamaktayız.

Bir cevap yazın